Glysin er den enklest oppbygde av de 20 aminosyrene som er felles for alle proteiner. Det er en av aminosyrene som kroppen kan lage selv.

Glysin er en fargeløs, krystallinsk organisk forbindelse med smeltepunkt 233 °C. Den er lett løselig i vann og har tydelig søtsmak.

Glysin er en såkalt amfotær elektrolytt, det vil si at den kan danne salter både med syrer og baser. Den fremstilles syntetisk eller fra det glysinholdige proteinet kollagen.

Glysin anvendes i næringsmiddelindustrien (kodenummer E640), i medisin og i organisk-kjemiske synteser.

Kjemisk formel er H2NCH2COOH.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.