Glente, fugleart i haukefamilien. Vekt omtrent som en middels stor musvåk, ca. 1 kg, men virker lengre enn musvåken fordi den har svært lange vinger og lang og markert kløftet hale (lengdemål nesten som fiskeørn). Rødbrun, spraglet fjærdrakt og vingenes underside nesten hvite i ytre del. Tar en del åtsler. Hekker fåtallig i Sør-Sverige og ellers sørover i det meste av Europa. Hekket i Østfold på slutten av 1800-tallet (4 reirfunn). Arten påtreffes bare tilfeldig her i landet i våre dager.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.