Svartglente, fugleart i haukefamilien. Den ligner vanlig glente, men er mørkere brun i drakten og har ikke så kløftet hale. Den holder ofte til nær folk og lever bl.a. av åtsler. Hekker over det meste av Europa nord til Tyskland og meget fåtallig i Sør-Sverige. Hekker også over store deler av Afrika, Asia og Australia. Påtruffet tilfeldig ca. 50 ganger i Norge per 2003.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.