Tivoli
Tivoli i København er en av Danmarks største turistattraksjoner.
Av /News Øresund.
Lisens: CC BY 3.0
Legoland Nyhavn
Legoland i Billund er Danmarks mest besøkte turistattraksjon utenfor København. Bildet viser Københavns Nyhavn gjenskapt i Lego.
Av /News Øresund.
Lisens: CC BY 3.0

Turisme er en del av dansk næringsliv som lenge har vært i vekst. Blant Danmarks mest besøkte reisemål er Københavns severdigheter med Tivoli og Christiania i spissen, fornøyelsesparken Legoland i Billund, domkirken i Roskilde med en rekke av de danske kongers og dronningers graver.

Ytterligere populære attraksjoner er Frederiksborg slott i Hillerød, Odense med H. C. Andersens barndomshjem, Kronborg slott i Helsingør, slottene Knuthenborg og Aalholm med henholdsvis safaripark og veteranbilmuseum, begge på Lolland, samt friluftsmuseet Den Gamle By i Århus. Mindre kjent er området Rebild Bakker i Nordjylland, som særlig besøkes av mange dansk-amerikanere. Himmelbjerget er den mest kjente av danske bakker. Hertil kommer en rekke forlystelsesparker til sommerturistene på landet.

Kro- og sommerhusturismen utgjør en stor andel av næringen og er i stor grad lokalisert til Jylland og nordlige Sjælland, men også på øyene i Vadehavet og Det Sydfynske Øhav. De fleste utenlandske turistene kommer fra Tyskland, men også nordmenn er sterkt representert.

Danmarks beliggenhet medfører at landet også har betydelig gjennomgangstrafikk av turister på vei til og fra det øvrige Skandinavia. En rekke fergeforbindelser tar seg av denne trafikken, men viktigere er det at Skandinaviske halvøy nå har jernbane- og motorvei til kontinentet via Øresunds- og Storebæltforbindelsene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg