Turisme i Danmark

Danmark er et populært ferieland. Legoland-parken i Billund på Jylland er en av landets største turistattraksjoner. Her finnes kjente bygninger fra inn- og utland, bygd av legoklosser, i tillegg til berg- og dalbaner og andre attraksjoner.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Turisme er en del av dansk næringsliv som lenge har vært i vekst. Blant Danmarks mest besøkte reisemål er Københavns severdigheter med Tivoli og Christiania i spissen, fornøyelsesparken Legoland i Billund, domkirken i Roskilde med en rekke av de danske kongers og dronningers graver, Frederiksborg slott i Hillerød, Odense med H. C. Andersens barndomshjem, Kronborg slott i Helsingør, slottene Knuthenborg og Aalholm med henholdsvis safaripark og veteranbilmuseum, begge på Lolland, samt friluftsmuseet Den Gamle By i Århus. Mindre kjent er området Rebild Bakker i Nordjylland, som særlig besøkes av mange dansk-amerikanere. Hertil kommer en rekke forlystelsesparker til sommerturistene på landet.

Kro- og sommerhusturismen utgjør en stor andel av næringen og er i stor grad lokalisert til Jylland og nordlige Sjælland, men også på øyene i Vadehavet og Det Sydfynske Øhav. De fleste utenlandske turistene kommer fra Tyskland, men også nordmenn er sterkt representert.

Danmarks beliggenhet medfører at landet også har betydelig gjennomgangstrafikk av turister på vei til og fra det øvrige Skandinavia. En rekke fergeforbindelser tar seg av denne trafikken, men viktigere er det at Skandinaviske halvøy nå har jernbane- og motorvei til kontinentet via Øresunds- og Storebæltforbindelsene.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg