Toril Bjorg er en norsk sølvsmed og smykkekunstner; medlem av Norske kunsthåndverkere. Hun tok diplomeksamen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1968, og bor og arbeider i Oslo. 

Bjorg har særlig vært opptatt av mulighetene som ligger i sølvet som materiale. Smykkene hennes er store og monumentale, og hun har ofte benyttet ulike strikke- og fletteteknikker. Bjorg har samarbeidet med glasskunstneren Ulla-Mari Brantenberg om både smykker, drikkeglass og øser. Med tekstilkunstneren Carin Wessel har hun samarbeidet om store halssmykker i polyamidfiber kombinert med finsølv.

I en periode i 1970-årene arbeidet Toril Bjorg som formgiver for David-Andersen der hun designet både smykker og korpusarbeider. Arbeidene hennes er innkjøpt av kunstindustrimuseene i Oslo,  Bergen og Trondheim og av Sogn og Fjordande kunstmuseum,  Nordnorsk kunstmuseum, Röhsska Konstslöjdmuseum i Göteborg og The Royal Museum of Scotland. 

Hun har hatt flere offentlige oppdrag, som utformingen av rektorkjede til Norges Musikkhøgskole, design av emblem for Norges juristforbund, samt en punktutsmykning for Justisbygget i Lillestrøm.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.