Norges Juristforbund

Artikkelstart

Norges Juristforbund er en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for norske jurister og juridiske studenter. Forbundet ble stiftet i 1966 med formål å samle Norges jurister til fremme av samarbeid, forståelse og av standens faglige, sosiale og økonomiske interesser. Juristforbundet er også fagforening for ansatte jurister i privat, kommunal og statlig sektor, og er i den forbindelse part i flere tariffavtaler.

Faktaboks

Også kjent som

Juristforbundet

Forbundet skal arbeide for et høyt faglig og etisk nivå hos medlemmene og synliggjøre betydningen av juridisk kompetanse i samfunnet. Forbundet skal arbeide i forståelse med andre akademiske organisasjoner.

Juristforbundet har ca. 20 600 medlemmer (2021) og har hovedkontor i Juristenes hus i Oslo. President og leder av styret siden 2018 er lagdommer Håvard Holm fra Borgarting lagmannsrett, og generalsekretær er Magne Skram Hegerberg.

Organisasjon

Medlemmene i Norges Juristforbund er inndelt i fem seksjoner med hvert sitt styre:

  • Juristforbundet – Stat
  • Juristforbundet – Kommune
  • Juristforbundet – Privat
  • Den norske Dommerforening
  • Juristforbundet – Student

Den norske Advokatforening var Juristforbundets sjette seksjon, men meldte seg ut i 2009.

Forbundet utgir et månedlig medlemsblad, Juristen (tidligere Juristkontakt), og er tilsluttet hovedorganisasjonen Akademikerne. Sammen med Advokatforeningen arrangerer Juristforbundet kurs gjennom Juristenes Utdanningssenter.

Litteratur

  • Farner, Knut: Norges juristforbund gjennom 25 år, 1991, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg