Torbjørn Anderssen

Faktaboks

Torbjørn Anderssen
Født
3. mars 1976
Død
Torbjørn Anderssen av . Gjengitt med tillatelse

Torbjørn Andersen er en norsk designer. Han har for det meste tegnet møbler, men også glass, tekstiler og lamper.

Studier og Norway Says

Andersen er uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2002. Sammen med Andreas Engesvik og Espen Voll startet han designgruppen Norway Says i 1999.

Utstillinger og priser

Torbjørn Anderssen har deltatt på en rekke internasjonale utstillinger gjennom Norway Says, blant annet «100 % Norway» i London, samt utstillinger i Tokyo, New York, Milano og Stockholm. Norway Says har som gruppe mottatt en rekke priser, deriblant den svenske Bruno Mathsson-prisen i 2004. Han har mottatt Norsk Designråds Merket for god design, og Norsk Forms pris for unge formgivere i 2005.

I 2007 fikk Anderssen sammen med Norway Says den svenske Torsten och Wanja Söderbergs pris, en av verdens mest prestisjetunge designpriser.

Anderssen & Voll

Høsten 2009 bestemte designerne i Norway Says seg for å oppløse firmaet og avslutte samarbeidet. Samme høst startet Espen Voll og Torbjørn Anderssen opp designfirmaet Anderssen & Voll. Året etter vant den nyetablerte duoen Designprisen fra Norske Industridesignere og NTNU (2010). I 2011 ble Anderssen & Voll kåret til årets designere i Bo Bedre.

Spaltist og professor

Torbjørn Anderssen skrev ukentlige spalter om design for Dagbladet i perioden 2007 til 2010. Ved siden av å være designer og gründer har han vært professor II i Møbeldesign ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen siden 2010.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Yvenes, Marianne og Widar Halén (2009). Norway Says 10. Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg