Andreas Engesvik er en norsk designer. Hans gjennombrudd kom med designergruppen Norway Says.

Engesvik ble uteksaminert fra Universitetet i Bergen i 1995 og Kunsthøgskolen i Bergen i 2000. Engesvik var med å starte gruppen Norway Says som følge av et utstillingsprosjekt i Salone Internazionale del Mobile i Milano våren 2000, der fem nyutdannede designere fikk produsert en prøvekolleksjon. Kolleksjonen ble vurdert som nordisk, enkel, tradisjonell, men også original. Utstillingsprosjektet ble lagt merke til i det prestisjetunge magasinet Wallpaper.

Engesvik og Norway Says har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger, blant annet 100 % Norway i London foruten utstillinger i Stockholm, New York og i Tokyo.

Engesvik fikk i 2001 Norsk Forms pris for unge formgivere. Gjennom Norway Says har han mottatt en rekke priser, deriblant den svenske Bruno Mathsson-prisen i 2004. I 2007 fikk Andreas Engesvik, Torbjørn Anderssen og Espen Voll den prestisjetunge svenske designprisen Torsten och Wanja Söderbergs pris. Norway Says har flere ganger mottatt Norsk Designråds Merket for god design.

I 2009 ble Norways Says oppløst. Andreas Engesvik etablerte eget firma og de to andre etablerte firmaet Anderssen & Voll.

Andreas Engesvik har deltatt i debatten om bruk av designere i industrien og om hvordan det offentlige bør fremme design i industrien.

  • Yvenes, Marianne og Widar Halén. Norway Says 10. Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design. Oslo, 2009.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.