Andreas Engesvik er en norsk designer. Han ble uteksaminert fra Universitetet i Bergen 1995 og Kunsthøgskolen i Bergen 2000. Engesvik var med å starte gruppen Norway Says som følge av et utstillingsprosjekt i Salone Internazionale del Mobile i Milano våren 2000, der fem nyutdannede designere fikk produsert en prøvekolleksjon. Kolleksjonen ble vurdert som nordisk, enkel, tradisjonell, men også original. Utstillingsprosjektet ble lagt merke til i det prestisjetunge magasinet Wallpaper.

Engesvik og Norway Says har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger, blant annet 100 % Norway i London foruten utstillinger i Stockholm, New York og i Tokyo. I 2009 ble Norways Says oppløst. Andreas Engesvik etablerte eget firma og de to andre etablerte firmaet Anderssen & Voll.

Andreas Engesvik har deltatt i debatten om bruk av designere i industrien og om hvordan det offentlige bør fremme design i industrien.

Engesvik fikk i 2001 Norsk Forms pris for unge formgivere. Gjennom Norway Says har han mottatt en rekke priser, deriblant den svenske Bruno Mathsson-prisen i 2004. I 2007 fikk Andreas Engesvik, Torbjørn Anderssen og Espen Voll den prestisjetunge svenske designprisen Torsten och Wanja Söderbergs pris. Norway Says har flere ganger mottatt Norsk Designråds Merket for god design.

  • Yvenes, Marianne og Widar Halén. Norway Says 10. Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design. Oslo, 2009.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.