Faktaboks

Synnøve Finden AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
26.09.1995
Daglig leder
Trond Henning Haug
Styreleder
Trond Henning Haug
Synnøve Finden gulost
Synnøve Findens gulost
Av .

Synnøve Finden AS, norsk næringsmiddelbedrift, datterselskap av Scandza AS, med produksjon i Alvdal (ost), Namsos (smør og margarin) og Enebakk (pultost, gammelost, kryddersmør, med mer). Har også datterselskap i Estland, som driver leieproduksjon av ost og salg på det internasjonale markedet, og i Sverige (Nordic Lunch), som leverer ferdiglagede matpakker, med mer. Distribuerer dessuten juice på det norske markedet for amerikanske PepsiCo, samt er deleier i det finskkontrollerte selskapet Cardinal Foods, som leverer norskprodusert fjærfekjøtt og egg under merket Den Stolte Hane.

Omsetning var i 2017 cirka 1,3 milliarder kroner, og de hadde rundt 250 ansatte.

Historikk

Synnøve Finden
Osteproduksjon på Synnøve Findens ostefabrikk i Danmarks gate 41, ca. 1930.
Av /Oslo Museum.

Bedriften ble grunnlagt i Oslo i 1928 av Synnøve Finden og Pernille Holmen som Synnøve Findens Ostefabrikk og produserte pultost. I 1987 ble fabrikken overtatt av Dag Swanstrøm, som flyttet produksjonen til Enebakk i 1990. Selskapet kjøpte i 1995 lokalene til det nedlagte Alvdal meieri fra Tine og tok opp konkurransen på den norske meierisektoren med produksjon av gulost og brunost. Norsk Vekst kom året etter inn på eiersiden med en stor aksjepost, og Synnøve Finden ble børsnotert i 1998.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Synnøve Finden AS
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
10.510 Produksjon av meierivarer; 10.320 Produksjon av juice av frukt og grønnsaker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg