Solomon Schechter, jødisk rabbiner, født i Romania. Etter studier i Wien og Berlin kom han i 1882 til Storbritannia og var i 1892–1902 knyttet til universitetene i Cambridge og London som henholdsvis Talmud-lærer og professor i hebraisk.

Fra 1902 ledet han Jewish Theological Seminary (JTS) i New York, der han samlet fremtredende jødiske lærde og la grunnlaget for at denne institusjonen er blitt et av de viktigste jødiske utdanningssentre innen konservativ jødedom. Schechter var tilhenger av den sionistiske idé og bidrog til å befeste den konservative jødedommens støtte til sionismen og senere til staten Israel.

I 1984 opprettet den konservative jødedommen sitt israelske lærested, Schechter-instituttet, i Jerusalem. Her utdannes både rabbinere og andre som vil studere jødedom i en ikke-ortodoks ramme. Det drives også kulturelle aktiviteter, og det publiseres et stort antall bøker og artikler.

Solomon Schechter Også kjent for oppdagelse og utgivelse av Damaskusskriftet som ble funnet i en gammel synagoge i Kairo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.