Oslo Strykekvartett

Oslo Strykekvartett, norsk strykekvartett, et av de ledende norske kammerensembler, stiftet 1991. Oslo Strykekvartett består av Geir Inge Lotsberg (fiolin), Liv Hilde Klokk (fiolin), Are Sandbakken (bratsj) og Øystein Sonstad (cello).

Kvartetten ble etablert med Per Kristian Skalstad på fiolin. Han ble avløst av Hilde Klokk i 2007.

Det har også tidligere eksistert ensembler som har brukt navnet Oslo Strykekvartett, blant annet i 1938–1948 med Gunnar Ørbeck, Øivind Bergh, Eilif Gunstrøm og Arne Melsom, og siden også i 1970- og 1980-årene.

Historikk

Oslo Strykekvartett turnerer i inn- og utland. De spilte i Wigmore Hall i London i 1998 og i Carnegie Hall i New York i 2005 og har gjestet festivaler. De hadde 1994–1998 en serie på 16 konserter i Oslo hvor blant annet samtlige av Ludwig van Beethovens strykekvartetter ble fremført og flere norske verker ble urfremført.

De har også opptrådt med annet repertoar enn det klassiske, blant annet arrangementer av populærmusikk.

På plate har de blant annet spilt inn verker av Franz Schubert, Carl Nielsen og Johan Svendsen.

Oslo Strykekvartett mottok Kritikerprisen for 1999/2000. De vant Spellemannprisen i 2013 for CD’en The Schubert Connection.

Kommentarer (2)

skrev Olav Sonstad

Siden denne teksten ble skrevet, er følgende forandring skjedd:Per Kristian Skalstad har sluttet, og Liv Hilde Klokk er kommet i stedet.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg