Faktaboks

Innbyggertall
1,08 millioner (SSB, 2023)
Landareal
276 km²
Tettstedsnummer
0801 Oslo
Kart over Oslo tettsted

Tettstedet Oslo.

Kart over Oslo tettsted
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0
Lørenskog

Lørenskog ligger på Romerike i Viken fylke, og er en del av byområdet Oslo. I forgrunnen til venstre sees en del av Robsrud Næringspark, hvor produksjonslokalene til Coca-Cola Norge ligger. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Oslo er et tettsted i fylkene Akershus og Buskerud og Oslo, tettstedet omfatter områder i kommunene Oslo, Bærum, Asker, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen, Nittedal og Lier. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 276 km², og har 1,08 millioner innbyggere (2023); 65,2 prosent i Oslo, 11,9 prosent i Bærum, 6,6 prosent i Asker, 5,7 prosent i Lillestrøm, 4,3 prosent i Lørenskog, 3,8 prosent i Nordre Follo, 1,4 prosent i Rælingen, 1,0 prosent i Nittedal, 0,2 prosent i Lier.

Oslo er administrasjonssenter i Oslo kommune. Byområdet (tettstedet) Oslo har vokst utover kommunens grenser. Oslo er landets største by.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg