Oscar Reynert Olsen, norsk tegner, maler, illustratør og grafiker, tidligere kunsthøyskolelektor, særlig kjent for sine avistegninger og malerier i friske farger.

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstklassen (1950-54), deretter gikk han tre år ved Statens Kunstakademi (1954-57). Fra 1958-60 var han UNESCO-stipendiat i Sørøst-Asia, og oppholdt seg siden også flere år i Kenya. Flere av hans motiver er hentet fra hans utenlandsopphold. Fra 1976-95 underviste han ved grafisk linje, Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har arbeidet som tegner for aviser og fjernsyn og illustrert flere bøker.

I 1960 illustrerte han Johan Falkbergets Nattens brød med kraftige tresnitt. Han har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og hatt flere separatutstillinger og utsmykningsoppdrag. I 2014 hadde han en retrospektiv separatutstilling på Oscarsborg Festning og i 2015 en jubileumsutstilling på AvisTegnernes Hus. Han er innkjøpt blant annet til Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet, Museet for samtidskunst/Nasjonalmuseet og Stavanger Faste Galleri/Rogaland Kunstmuseum.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.