Oscar Reynert Olsen, norsk tegner, maler, illustratør og grafiker, tidligere kunsthøyskolelektor, særlig kjent for sine avistegninger og malerier i friske farger.

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstklassen (1950-54), deretter gikk han tre år ved Statens Kunstakademi (1954-57). Fra 1958-60 var han UNESCO-stipendiat i Sørøst-Asia, og oppholdt seg siden også flere år i Kenya. Flere av hans motiver er hentet fra hans utenlandsopphold. Fra 1976-95 underviste han ved grafisk linje, Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har arbeidet som tegner for aviser og fjernsyn og illustrert flere bøker.

I 1960 illustrerte han Johan Falkbergets Nattens brød med kraftige tresnitt. Han har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og hatt flere separatutstillinger og utsmykningsoppdrag. I 2014 hadde han en retrospektiv separatutstilling på Oscarsborg Festning og i 2015 en jubileumsutstilling på AvisTegnernes Hus. Han er innkjøpt blant annet til Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet, Museet for samtidskunst/Nasjonalmuseet og Stavanger Faste Galleri/Rogaland Kunstmuseum.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.