Oscar Reynert Olsen

Faktaboks

Oscar Reynert Olsen
Født
23. mai 1925, Stavanger
Av .

Oscar Reynert Olsen er en norsk tegner, maler, illustratør og grafiker. Olsen er også tidligere lektor på kunsthøyskole, særlig kjent for sine avistegninger og malerier i friske farger.

Han ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, bokkunstklassen (1950-1954), deretter gikk han tre år ved Statens Kunstakademi (1954-1957). Fra 1958-1960 var han UNESCO-stipendiat i Sørøst-Asia, og oppholdt seg siden også flere år i Kenya. Flere av hans motiver er hentet fra hans utenlandsopphold. Fra 1976-1995 underviste han ved grafisk linje, Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har arbeidet som tegner for aviser og fjernsyn og illustrert flere bøker.

I 1960 illustrerte han Johan Falkbergets Nattens brød med kraftige tresnitt. Han har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og hatt flere separatutstillinger og utsmykningsoppdrag. I 2014 hadde han en retrospektiv separatutstilling på Oscarsborg Festning og i 2015 en jubileumsutstilling på AvisTegnernes Hus. Han er innkjøpt blant annet til Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet, Museet for samtidskunst/Nasjonalmuseet og Stavanger Faste Galleri/Rogaland Kunstmuseum.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg