Nils-Olav Johansen

Faktaboks

Nils-Olav Johansen
Født
12. april 1966
Nils-Olav Johansen under Kongsberg Jazzfestival i 2017.

Artikkelstart

Nils-Olav Johansen er en norsk gitarist, vokalist og komponist innen jazz og beslektede musikkformer.

Johansen er utdannet ved jazzlinjen ved Trøndelag musikkonservatorium (i dag en del av NTNU). Han er gitarist og vokalist i gruppa Farmers Market som inkorporerer elementer fra pop, rock og ikke minst bulgarsk folkemusikk. Johansen er også kjent for sitt samarbeid med saksofonisten Sigurd Køhn i Køhn/Johansen Sextet. I tillegg til prosjekter under egen ledelse er han kjent fra gruppene Veslefrekk, Storytellers, Tingeling (stilisert TINGeLING), Big Bambus, Food og Transjoik samt diverse andre sammenhenger.

Johansen har i de seneste årene vært gitarist og vokalist i Susanne Lundeng Trio med folkemusikeren Susanne Lundeng og trommeslager Erik Nylander.

Johansen regnes som en sentral skikkelse innen moderne improvisasjonsmusikk i Norge. Han er for tiden ansatt som professor ved Institutt for musikk ved NTNU, i tillegg til sin virksomhet som utøvende musiker.

Utvalgt diskografi

Under eget navn

  • My Deal (2007)

Med Farmers Market

  • Speed / Balkan / Boogie (1995)
  • Musikk fra Hybridene (1997)
  • Farmers Market (2000)
  • Surfin' USSR (2008)
  • Slav to the Rhtyhm (2012)

Med Køhn/Johansen Sextet

  • Woman’s got to have it (1999)
  • Angels (2003)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg