Mon Oncle er en restaurant mellom St.Olavs plass og Tullinløkka i Oslo. Navnet er hentet fra Jacques Tatis Oscar-belønnede komedie fra 1958, Mon Oncle, på norsk Min forunderlige onkel.

Restauranten eies og drives av kjøkkensjef Dimitri Veith sammen med Jonathan Hagen og brødrene Thor Ole og Kai Jørstad Lyche. Mon Oncle åpnet i 2022, og i 2023 fikk restauranten en stjerne i Michelinguiden.

Kjøkkensjef er Dimitri Veith fra Champagne i Frankrike. Han har tidligere jobbet på La Tour d’Argent i Paris og under Esben Holmboe Bang på Maaemo.

Fransk kjøkken og fransk kjøkkensjef

Menyen er fast og består av 11 retter inkludert amuse bouche og en osterett. Den klassiske, franske profilen er utvidet med den engelske beef Wellington, Mon Oncles signaturrett. Råvarene er utsøkte franske, og sausene er smaksrike og mektige. Vinlisten består utelukkende av franske viner.

Kontrast og harmoni

Interiøret har et feminint preg, der gardiner og møbler i myke stoffer er kombinert med runde søyler av betong, disker og bord i marmor og møbler av utsøkte tresorter og tekstiler.

Gardinene omslutter delvis flere av sofaene og skjermer også mot innsyn og utsyn. Gulvet er helstøpt terrazzo, som skaper sammenheng mellom det åpne kjøkkenet og bordene i ulike soner.

Utmerkelser

Mon oncle ble tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2023, året etter at restauranten åpnet. Det er Dimitri Veiths første Michelinstjerne som kjøkkensjef.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg