Messerschmitt-Bölkow-Blohm er et tidligere tysk flyindustrikonsern dannet i 1969 ved sammenslutning av Messerschmitt-Bölkow og Hamburger Flugzeugbau, som var flyavdelingen til skipsverftselskapet Blohm+Voss.

Messerschmitt AG ble opprettet i 1938 med flykonstruktøren Willy Messerschmitt som sjef, og produserte blant annet det berømte jagerflyet Bf 109 som ble brukt under andre verdenskrig. I 1968 ble Messerschmitt og flyprodusenten Bölkow (grunnlagt i 1948) sammensluttet til Messerschmitt-Bölkow.

De viktigste prosjektene til Messerschmitt-Bölkow-Blohm var på det militære området delproduksjon av kampflyene Panavia Tornado og F-16 for europeiske leveranser, og på det sivile området produksjonsdeltakelse i Airbus. Selskapet produserte også helikoptre, våpensystemer, romfartøyer og energisystemer (blant annet vindturbiner). Konsernet ble i 1989 en del av det nyopprettede Deutsche Aerospace (DASA). I 2000 ble det (som DaimlerChrysler Aerospace) en del av European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), som i dag er Airbus Group.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.