Messerschmitt-Bölkow-Blohm

Messerschmitt-Bölkow-Blohm er et tidligere tysk flyindustrikonsern dannet i 1969 ved sammenslutning av Messerschmitt-Bölkow og Hamburger Flugzeugbau, som var flyavdelingen til skipsverftselskapet Blohm+Voss.

Faktaboks

Uttale
mˈesserschmitt-bölkow-blohm

Messerschmitt AG ble opprettet i 1938 med flykonstruktøren Willy Messerschmitt som sjef, og produserte blant annet det berømte jagerflyet Bf 109 som ble brukt under andre verdenskrig. I 1968 ble Messerschmitt og flyprodusenten Bölkow (grunnlagt i 1948) sammensluttet til Messerschmitt-Bölkow.

De viktigste prosjektene til Messerschmitt-Bölkow-Blohm var på det militære området delproduksjon av kampflyene Panavia Tornado og F-16 for europeiske leveranser, og på det sivile området produksjonsdeltakelse i Airbus. Selskapet produserte også helikoptre, våpensystemer, romfartøyer og energisystemer (blant annet vindturbiner). Konsernet ble i 1989 en del av det nyopprettede Deutsche Aerospace (DASA). I 2000 ble det (som DaimlerChrysler Aerospace) en del av European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), som i dag er Airbus Group.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg