Société Nationale Industrielle Aérospatiale, tidligere fransk statseid flyprodusent, grunnlagt 1970 etter beslutning fra den franske stat om å fusjonere Nord-Aviation, Sud-Aviation og SEREB.

Det supersoniske passasjerflyet Concorde, fotografert på Bodø lufthavn i 1975.

Norsk luftfartsmuseum fotoarkivet/Egil Johnson. Begrenset gjenbruk

Aérospatiale produserte fly, helikoptre, taktiske missiler og hadde en egen divisjon for romfart og ballistiske systemer. Startet opp Airbus i 1970 i samarbeid med Deutsche Aerospace, et som senere og inkluderte British Aerospace og CASAATR i 1982 sammen med den italienske flyprodusenten Alenia, og Eurocopter i 1992 sammen med tyske Daimler-Benz Aerospace. Ble Aérospatiale Matra i 1999 ved sammenslutning med industribedriften Matra (grunnlagt 1945). Sammenslutning i 2000 med spanske CASA og tyske DASA for å danne European Aeronautic Defence and Space Company (EADS).

Et Gazelle helikopter fra den britiske hæren, fotografert 1972.

Norsk luftfartsmuseum fotoarkivet/Westland Helicopters. Begrenset gjenbruk

Viktige og kjente fly og helikoptre inkluderer det supersoniske passasjerflyet Concorde, utviklet i samarbeid med britiske BAC, det militære taktiske transportflyet Transall C-160, utviklet og produsert i samarbeid med Messerschmitt-Bölkow-Blohm og VFW-Fokker, og helikoptrene Puma og Gazelle, utviklet og produsert i samarbeid med Westland.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.