Massemedier i Colombia

Presse

Colombia har 26 dagsaviser med et samlet opplag på noe under 1,5 mill. Dagspressen er spredt rundt om i landet, men de største avisene utkommer i Bogotá. De største er El Tiempo (grunnlagt 1911, opplag 265 000) og El Espectador (grunnlagt 1887, opplag ca. 160 000) og ettermiddagsavisen El Espacio (grunnlagt 1965, opplag ca. 160 000). Også Medellín, Barranquilla og Cali har dagsaviser med store opplag.

Colombia har trykkefrihet garantert i grunnloven, og den blir respektert av myndighetene, men en stor trussel mot det frie ord er vold mot og drap på journalister og aviseiere. Denne typen kriminalitet kan nesten alltid settes i forbindelse med narkotikavirksomheten i landet.

Radio og fjernsyn

Landets ene statseide radiokanal konkurrerer med ca. 400 kommersielle radiostasjoner rundt om i landet. De fleste inngår i riksdekkende nettverk, hvorav de viktigste er Caracol (Primera Cadena Radial Colombiana), RCN (Radio Cadena Nacional) og Todelar (Circuito Todelar de Colombia).

Det statlige fjernsynsselskapet, Inravision, sender i tre kanaler; programvirksomheten besørges av 33 kommersielle selskaper. I tillegg kommer undervisningsfjernsyn og regionale sendinger. Landet har også to kommersielle TV-stasjoner, to regionale og en lokal ikke-kommersiell stasjon.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg