medier i Colombia

Artikkelstart

Colombia har trykkefrihet garantert i grunnloven, og den blir respektert av myndighetene, men en stor trussel mot det frie ord er vold mot og drap av journalister og aviseiere. Denne typen kriminalitet kan nesten alltid settes i forbindelse med narkotikavirksomheten i landet. Selvsensur blir praktisert for å unngå represalier fra kriminelle og korrupte tjenestemenn. På reportere uten grensers pressefrihetsindeks er Colombia rangert som nummer 130 av 180 land (2020).

Presse

Dagspressen i Colombia er spredt rundt om i landet, men de største avisene utkommer i Bogotá. Den største og mest innflytelsesrike avisen er El Tiempo (grunnlagt 1911), etterfulgt av El Espectador (grunnlagt 1887). Også Medellín, Barranquilla og Cali har dagsaviser med store opplag, men El Tiempo og El Espectador er de eneste som distribueres til hele landet.

Radio og fjernsyn

Colombia har et statlig radionettverk, Radiodifusora Nacional de Colombia, som sender programmer innen kultur, gastronomi, politikk og økonomi. I tillegg finnes en rekke kommersielle radiostasjoner rundt om i landet. De fleste inngår i riksdekkende nettverk, hvorav de viktigste er Caracol Radio, RCN Radio og Todelar Radio.

Landet har fem riksdekkende og flere lokale og regionale fjernsynsstasjoner. Det statlige fjernsynsselskapet RTVC sender i tre kanaler: en kommersiell, en institusjonell og en pedagogisk-kulturell.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg