Larvik Sjøfartsmuseum

Larvik sjøfartsmuseum. I forgrunnen statuen av polfareren Oscar Wisting.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Larvik Sjøfartsmuseum er ett av tre visningssteder ved Larvik Museum og tar for seg byens maritime historie. Museet ble stiftet i 1926 og er i dag en del av Larvik Museum og det interkommunale selskapet Vestfoldmuseene IKS.

Larvik Sjøfartsmuseum rommer minner fra byens og distriktets sjøfartshistorie, og blant disse er Magnus Andersen som i 1893 seilte en kopi av Gokstadskipet over Atlanterhavet, den navngjetne losen Ulabrand, båtkonstruktøren Colin Archer og flere av Thor Heyerdahls ekspedisjoner.

Sommeren 2019 åpnet to nye utstillinger i Sjøfartsmuseets underetasje. Utstillingen "Krigsseilere fra Larvik" som er et møte med ti larviksgutter som seilte på verdenshavene under andre verdenskrig, og utstillingen "Hvalfangstbyen Larvik". Hvalfangsten var en av Vestfolds viktigste næringer og denne utstillingen forteller om Larviks historie som hvalfangstby.

Museet har også båten Jærbuen II som ble sjøsatt som lystbåt fra Colin Archers slipp på Tollerodden i 1898. Båten ble innkjøpt i 2007 i forbindelse med 175-årsjubileet for Colin Archers fødsel. Jærbuen har vanligvis sitt landligge ved Skottebrygga i Larvik.

Larvik Sjøfartsmuseum holder til i tidligere Blumes gård, en kjøpmannsgård i barokkstil oppført i 1730.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg