Faktaboks

Larvik Sjøfartsmuseum
Offisielt navn
FORENINGEN LARVIK SJØFARTSMUSEUM
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Larvik
Stiftet
03.04.1926
Styreleder
James Ronald Archer

Larvik sjøfartsmuseum. I forgrunnen statuen av polfareren Oscar Wisting.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Larvik Sjøfartsmuseum er ett av tre visningssteder ved Larvik Museum og tar for seg byens maritime historie. Museet ble stiftet i 1926 og er i dag en del av Larvik Museum og det interkommunale selskapet Vestfoldmuseene IKS.

Larvik Sjøfartsmuseum rommer minner fra byens og distriktets sjøfartshistorie, og blant disse er Magnus Andersen som i 1893 seilte en kopi av Gokstadskipet over Atlanterhavet, den navngjetne losen Ulabrand, båtkonstruktøren Colin Archer og flere av Thor Heyerdahls ekspedisjoner.

Sommeren 2019 åpnet to nye utstillinger i Sjøfartsmuseets underetasje. Utstillingen "Krigsseilere fra Larvik" som er et møte med ti larviksgutter som seilte på verdenshavene under andre verdenskrig, og utstillingen "Hvalfangstbyen Larvik". Hvalfangsten var en av Vestfolds viktigste næringer og denne utstillingen forteller om Larviks historie som hvalfangstby.

Museet har også båten Jærbuen II som ble sjøsatt som lystbåt fra Colin Archers slipp på Tollerodden i 1898. Båten ble innkjøpt i 2007 i forbindelse med 175-årsjubileet for Colin Archers fødsel. Jærbuen har vanligvis sitt landligge ved Skottebrygga i Larvik.

Larvik Sjøfartsmuseum holder til i tidligere Blumes gård, en kjøpmannsgård i barokkstil oppført i 1730.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Larvik Sjøfartsmuseum
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg