Kristen Kyrre Bremer

Faktaboks

Kristen Kyrre Bremer
Født
12. juli 1925, Tana
Død
16. mai 2013, Rygge
Biskop Kristen Kyrre Bremer sammen med pave Johannes Paul II utenfor Nidarosdomen under pavens Norgesbesøk i 1989.
/Scanpix.
Lisens: CC BY 3.0

Artikkelstart

Kristen Kyrre Bremer var en norsk teolog og biskop. Han ble cand. theol. fra Universitetet i Oslo i 1952, tok praktisk-teologisk eksamen i 1953 og ble ordinert samme år. Fra 1953 var han feltprest ved Brigaden i Nord-Norge, og fra 1956 var han hjelpeprest i Nord-Fron (Skåbu), Hamar bispedømme.

I 1960 gjorde han tjeneste som feltprest i Gaza, var sogneprest i Bardu fra 1965 og prost i Senja prosti fra 1969. Bremer var biskop i Nord-Hålogaland fra 1972–1979 og i Nidaros fra 1979–1991.

Som biskop i Nidaros tok Bremer imot Johannes Paul 2 i forbindelse med pavens besøk i Norge i juni 1989. Sammen feiret de økumenisk gudstjeneste i Nidarosdomen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (6)

skrev Lars S. Vikør

Det er ein feil i artikkelen om Kristen Kyrre Bremer. Han var hjelpeprest i Nord-Fron (Skåbu) fram til 1965, frå ikkje seinare enn 1962 (truleg tidlegare). Før det hadde han vore feltprest i Gaza. Eg hadde han som religionslærar på landsgymnaset på Vinstra i tida 1962-65. Det er mogleg at sjølve årstala i artikkelen er rette, og at rekkefølgja på Gaza-perioden og Nord-Fron-perioden berre er bytta om.

svarte Hallgeir Elstad

Takk for at du gjorde meg merksam på dette. Du har rett. Det har vorte ei mistyding i artikkelen. Eg håper det har vorte rett no. Han var feltprest berre det eine året.

skrev Lars S. Vikør

Han var i Gaza eitt år i Nord-Fron-perioden, altså. Så detaljert hugsar eg det ikkje, men du har vel undersøkt det ordentleg no, så eg reknar med at det stemmer.

svarte Hallgeir Elstad

Ja, etter det eg finn ut, var det eitt år. Håper det går greit fram av samanhengen no.

svarte Hallgeir Elstad

Ja, etter det eg finn ut, var det eitt år. Håper det går greit fram av samanhengen no.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg