Human Rights Service

Artikkelstart

Human Rights Service (HRS) er en norsk stiftelse, opprettet (som organisasjon) i 2001 for å arbeide for et velfungerende, multietnisk samfunn. Gjennom informasjonsspredning har HRS programfestet å bidra til bedre integrering og forebygging av brudd på sentrale menneskerettigheter.

Kritikk mot HRS

I samband med den store tilstrømningen av asylsøkere og migranter til Norge i 2015-2016 ble Human Rights Service mer omstridt enn tidligere. Kritikere, blant annet i opposisjonspartiene, hevdet at HRS i praksis arbeider for det motsatte av integrering. Høsten 2017 ble det fra ledende hold i Kristelig Folkeparti tatt til orde for at organisasjonen ikke lenger burde få statsstøtte. Den var i 2017 1,8 millioner kroner.

Kvinneundertrykking

HRS er spesielt kjent for sitt arbeid mot tvangsekteskap og kvinneundertrykking i religionens eller kulturens navn. Organisasjonen har også stilt seg kritisk til det verdimessige og økonomiske utbyttet ved den høye innvandringen.

Frontfigur

Informasjonsleder Hege Storhaug har vært organisasjonens markante frontfigur siden starten. Gjennom flere bøker har hun rettet et kritisk søkelys mot negative sider ved islam, blant annet i boken «Islam, den 11. landeplage» som ble utgitt i 2015.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg