Hermann Sabado er en norsk skuespiller. Han mottok Heddaprisen i klassen for beste mannlige skuespiller i 2018, for rollen som Prior Walter i Engler i Amerika, Nationaltheatret.

Sabado er utdannet ved Teaterhøgskolen (KHIO, uteksaminert 2007), og har dessuten mellomfag i drama og teater fra NTNU. Han vakte oppmerksomhet allerede i sin debut på Trøndelag Teater i 2007, som Alan i Equus i 2007, og de neste tre årene hadde han flere store roller ved samme teater. Blant dem var Kasimir i Kasimir og Karoline, Romeo i Romeo og Julie og Haimon i Antigone. Fra 2011 har han vært tilknyttet Nationaltheatret, der han blant annet har spilt Jean i August Strindbergs Frøken Julie og Fredrik i Jon Fosses Barnet. På samme teater har han hatt sentrale roller blant annet i Sonetter, Julemiddag, Fortrolige samtaler, Lille Eyolf og Hedda Gabler.

Sabado har medvirket i krimserier som Mammon og Det tredje øyet og ble i 2010 nominert til Amandaprisen for sin rolle som Axel i Sara Johnsens kritikerroste film Upperdog (2009).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.