Hermann Sabado

Faktaboks

Hermann Sabado
Født
16. januar 1982
Hermann Sabado i Antigone ved Trøndelag Teater.
Av /Trøndelag Teater.

Artikkelstart

Hermann Sabado er en norsk skuespiller. Han mottok Heddaprisen i klassen for beste mannlige skuespiller i 2018, for rollen som Prior Walter i Engler i Amerika, Nationaltheatret.

Teater

Sabado er utdannet ved Teaterhøgskolen (KHIO, uteksaminert 2007), og har dessuten mellomfag i drama og teater fra NTNU. Han vakte oppmerksomhet allerede i sin debut på Trøndelag Teater i 2007, som Alan i Equus i 2007, og de neste tre årene hadde han flere store roller ved samme teater. Blant dem var Kasimir i Kasimir og Karoline, Romeo i Romeo og Julie og Haimon i Antigone. Fra 2011 har han vært tilknyttet Nationaltheatret, der han blant annet har spilt Jean i August Strindbergs Frøken Julie og Fredrik i Jon Fosses Barnet. På samme teater har han hatt sentrale roller blant annet i Sonetter, Julemiddag, Fortrolige samtaler, Lille Eyolf og Hedda Gabler.

Film og TV

Sabado har medvirket i krimserier som Mammon og Det tredje øyet og ble i 2010 nominert til Amandaprisen for sin rolle som Axel i Sara Johnsens kritikerroste film Upperdog (2009).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg