Henry Mintzberg, kanadisk forsker og forfatter, kjent for bidrag innenfor organisasjonsteori, strategi og ledelse.

Mintzberg har doktorgrad fra MIT Sloan School of Management, 1968, og er professor i ledelsesstudier ved McGill University, Montreal, Canada.

Mintzberg er særlig kjent for sin typologi av organisasjonsstrukturer, som består av fem strukturelle konfigurasjoner, eller typiske organisasjonsformer:

  1. Den enkle strukturen: liten grad av formalitet og kompleksitet, men høy sentralisering.
  2. Maskinbyråkratiet: stor grad av formalisering og sentralisering.
  3. Det profesjonelle byråkratiet: mange profesjonelle, stor grad av spesialisering og autonomi, desentralisert beslutningsstruktur.
  4. Den divisjonaliserte strukturen: flere delvis selvstendige resultatenheter, som hver kan ha en egen struktur, for eksempel maskinbyråkrati.
  5. Ad hoc-kratiet (the adhocracy): flatere struktur med stort innslag av spesialiserte profesjonelle som jobber fleksibelt, teambasert og i prosjekter.

Hva organisasjonen skaper, og hva slags omgivelser den opererer i, vil være avgjørende for hvordan en gitt struktur vil fungere med hensyn til å nå bestemte målsetninger.

Innenfor ledelsesforskningen er et av Mintzbergs sentrale bidrag å ha forsket på hva ledere faktisk gjør i arbeidet sitt, i motsetning til hva de sier eller tror at de holder på med. Ledelse handler for en stor del om å prosessere informasjon og å snakke med folk, og ifølge Mintzberg er det viktig for en god leder å være en god lytter.

Mintzberg er en aktiv formidler, blant annet gjennom sosiale medier. Han stiller gjerne kritiske spørsmål, for eksempel ved lederutdanningen slik den foregår ved mange institusjoner.

  • Mintzberg, Henry (1979). The structuring of organizations: A synthesis of the research. Prenctice-Hall.
  • Mintzberg, Henry (1983). Power in and around organizations. Prenctice-Hall.
  • Mintzberg, Henry (1989). Mintzberg on management: Inside our strange world of organizations. Free Press.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.