Faktaboks

Massachusetts Institute of Technology

MIT

Uttale
mæsətʃˈusəts ˈinstitjut əv teknˈålədʒi
MIT
MIT. Sentralt på campus ligger bygningen som kalles Great Dome. Bygningen etterlikner et romersk panteon, og er et tidlig eksempel på ikke-industriell bruk av betong (1916). På plassen foran Great Dome foregår diplomoverrekkelsene.
MIT
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Massachusetts Institute of Technology, ofte kalt MIT, er en privat høyskole for særlig naturvitenskapelige og tekniske fag med tilholdssted i Cambridge i Massachusetts i USA. MIT ble grunnlagt i 1861 i Boston og flyttet til Cambridge i 1916.

MIT er en av verdens mest betydningsfulle tekniske undervisnings- og forskningsinstitusjoner som disponerer store ressurser, blant annet spesiallaboratorier for forskning på teknikkens områder, samt sentre der forskere fra forskjellige fagområder, også medisin, samfunnsvitenskap og humaniora, møtes for å gå sammen om kompliserte oppgaver.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg