Faktaboks

Fagn
Offisielt navn
FAGN AS
Etymologi

fra norrønt fagna, som betyr å 'være, bli glad'

Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Trondheim
Stiftet
03.03.2017
Daglig leder
Rune Moe
Styreleder
Kristian Digre
Fra menyen
Restaurant Fagn bruker lokale råvarer.
Fagn
Fagn har plass til 30 gjester.

Fagn er en restaurant i Trondheim med en stjerne i Michelinguiden. Fagn åpnet i 2017 og har rundt 20 eiere, der Rune Moe og gründeren Jonas Andre Nåvik har den største eierandelen. Rune Moe er daglig leder.

Fagn overtok lokalene etter restaurant Credo på hjørnet av Credoveita og Ørjeveita. Restauranten har plass til 30 gjester.

Nyskapende lokalmat

Restauranten markerte seg helt fra begynnelsen av med visuelt nyskapende og fargesterke retter. Råvarene er for det aller meste lokale. Kjøkkensjefen videreutvikler retter og skaper nye retter med utgangspunkt i lokale tradisjoner. Gamle metoder for konservering av matvarer brukes i utstrakt grad.

Nye kjøkkensjefer

Den første kjøkkensjefen Jonas Andre Nåvik ble i 2020 etterfulgt av Aleksander Aurstad Olsen. Erlend Sitter var kjøkkensjef fra høsten 2021 til sommeren 2022. Han ble etterfulgt av Ådne Børseth Helgetun høsten 2022. Nåvik er i dag blant eierne, men arbeider ikke for restauranten.

Utmerkelser

Restauranten fikk en stjerne i Michelinguiden i 2019, mindre enn to år etter åpning. Fagn driver også en bistro i andre etasje med 30 plasser, og denne fikk utmerkelsen Bib Gourmand i Michelinguiden i 2021.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Fagn
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
56.101 Drift av restauranter og kafeer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg