Faktaboks

European Environmental Bureau

EEB

Uttale
juərəpˈi:ən envaiərənmˈentl bjˈu:rou

European Environmental Bureau er en uavhengig internasjonal miljøorganisasjon med hovedkontor i Brussel. Organisasjonen ble opprettet i 1974 av frivillige natur- og miljøorganisasjoner (NGO) fra de daværende EF-landene. EEB har rundt 160 medlemsorganisasjoner i 35 land (2020). Den norske miljøstiftelsen Bellona er med gjennom sitt kontor i Brussel.

EEB er lyttepost og talerør for sine medlemsorganisasjoner overfor EUs beslutningstakere og bygger sin virksomhet på tre grunnsteiner: miljørettferdighet, bærekraftig utvikling og demokratisk medvirkning. Det overordnede målet er å sikre et sunt miljø og rikt naturmangfold for alle.

I praksis engasjerer EEB seg i et bredt spekter av natur- og miljøvernsaker, som eksempelvis naturvern og biologisk mangfold, klimaendringer, energi, forurensning. Organisasjonen følger utviklingen av EUs miljølovverk og miljødirektiver, gir uttalelser og innspill, skriver rapporter og arbeider for omlegging til grønn økonomi.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg