Andreas Viestad

Faktaboks

Andreas Viestad
Født
5. april 1973

Andreas Viestad er en norsk matskribent, kokebokforfatter og programleder.

.

Artikkelstart

Andreas Viestad er en norsk matskribent, kokebokforfatter og programleder. Han er initiativtaker til Geitmyra matkultursenter for barn og medeier i grillrestauranten St. Lars. Viestad er kjent for sitt engasjement for økologi, formidling av skandinavisk matkultur og eksotiske reiseskildringer.

Matskribent og formidler

Andreas Viestad har siden oppstarten i 1999 hatt en ukentlig matspalte i Dagbladets lørdagsmagasin Magasinet, og skriver jevnlig om mat, reiser og råvarer i Morgenbladet og D2. Han er en aktiv deltager i den offentlige debatten knyttet til økologisk jordbruk, mat og matkultur. Han hadde tidligere spalten The Gastronomer i Washington Post.

Viestad har utgitt 15 kokebøker i Norge. Hans mest kjente bøker er Hvordan koke vann (2005), Ekte mat (2008) og Den store kjøttkokeboka (2015), samtlige laget i samarbeid med fotograf Mette Randem. Flere av kokebøkene hans er også utgitt i USA og Tyskland. I 2007 utga han sin eneste reiseskildring, Reisen til Cadillac.

Sammen med blant andre Claus Meyer og Tina Nordström, har han vært programleder for ni sesonger av mat- og reiseprogrammet New Scandinavian Cooking. Serien er blitt solgt til mer enn 50 land, og Viestad har også ledet den norske versjonen En bit av Norge.

Utmerkelser og initiativer

Andreas Viestad er initiativtaker til og fagansvarlig ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for at barn og unge skal bli glade i mat som gjør dem godt. I 2011 startet han opp grillrestauranten St. Lars på Bislett i Oslo, hvor han er medeier.

Viestad har mottatt en rekke priser for sitt engasjement som matformidler, blant annet Årets inspirator (2015) og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris (2014) og vant kategorien Best Foreign Cookery Book under Gourmand World Cookbook Award for boka Smak av krydder (2007).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg