Frederiksberg kommune er Danmarks tettest befolkede og arealmessig minste kommune. Den ligger rett vest for København sentrum i Region Hovedstaden, som på de fleste områder utgjør en integrert del av byen København, men som har egen, selvstendig administrasjon. Kommunen har 105 037 innbyggere i 2017 og et areal på 8,7 km2. Høyeste punkt på Valby Bakke i Søndermarken, 30 moh.

Langt ut på 1800-tallet var Frederiksberg en by utenfor Københavns forsvarsvoller. Den vokste opp omkring Frederiksberg Slot og utgjør i dag en forholdsvis velstående og meget tett bebygd del av storbyen. Nesten all tidligere industri er nedlagt eller flyttet, og arealene har fått annen anvendelse, ekempelvis er Den Kongelige Porcelænsfabrik omgjort til boliger og kontor. Kommunen preges av at den er Danmarks tettest befolkede. Gjennomsnittslønnen 20 % høyere enn København forøvrig. Kommunen har vært styrt av Det Konservative Folkeparti siden 1909.

Her ligger bl.a. Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Det kgl Danske Musikkonservatorium, Copenhagen Business School (Handelshøjskolen), Frederiksberg Hospital og Zoologisk Have. Med åpningen av Københavns metro har bydelen fra 2003 fått sterkt forbedrede trafikkforbindelser.

Vennskapsby med Bærum.

Kommunes nettsted: frederiksberg.dk

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.