Dyrevernalliansen

Artikkelstart

Dyrevernalliansen er en norsk stiftelse opprettet i 2001. Den arbeider med dokumentasjon og informasjon om dyremishandling og dyrevern, med fokus særlig rettet mot offentlige myndigheter og næringsliv. Alliansen er fast høringsinstans for Landbruksdepartementet, og er representert i flere råd og utvalg.

Arbeidet foregår særlig ved hjelp av politisk påvirkning og faglige utredninger for å styrke dyrs rettigheter gjennom lovverket, for å oppnå politiske vedtak som tilgodeser dyr, for å endre forvaltningspraksis og for et mer dyreetisk næringsliv.

Dyrevernalliansen prioriterer dyr i intensivt landbruk, pelsdyroppdrett og dyreforsøk, men arbeider også med blant annet dyr i sirkus, ville dyr, fisk i oppdrett og familiedyr.

Organisasjonen tar utgangspunkt i grunnleggende etiske prinsipper, blant annet at dyr har egenverdi, evne til positive og negative sanseopplevelser, og at menneskelige interesser ikke gir noen ubetinget rett til å utnytte dyr.

Arbeidet bygger på målsettingen om "de fem friheter" som er internasjonalt anerkjente utgangspunkter for god dyrevelferd.

Dyrevernalliansen samarbeider med internasjonale dyrevernorganisasjoner, og er blant annet norsk representant for ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments).

Dyrevernalliansen har omkring 10.000 personer tilknyttet enten som medlemmer eller som såkalte faddere og faste givere (2017).

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg