Flagg
Nasjonalflagget brukes til alle formål, både sivile og statlige.
Av .

Dominicas flagg har et gjennomgående trefarget kors med striper i gult, svart og hvitt på grønn bunn. I midten en rød disk med en keiseramazon (en truet papegøye, nasjonalfuglen) omgitt av ti grønne femtaggede stjerner, som symboliserer de ti kommunene landet er delt inn i. Flagget ble utformet av dramatikeren, skuespilleren og kultuministeren Alwin Bully (1948–12023).

Flagget ble innført ved selvstendigheten 3. november 1978. Proporsjonene er 1:2.

Riksvåpenet

Dominicas våpen

Riksvåpenet ble innført 21. juli 1961. Det består av et skjold delt i fire av et gyllent/blått kors. Første felt i gull en naturfarget kokospalme med frukt, andre felt i blått en naturfarget Dominica Crapaud (Lepodactylus fallax) frosk, tredje felt i blått en naturfarget karibisk kano under seil på bølger i blått og hvitt, fjerde felt i gull en naturfarget bananplante med frukt.

Skjoldbærerne er to naturfargede keiseramazoner. De bærer et gyllent bånd med landets motto på fransk kreolsk: Apres Bondie C'est la ter – 'Nest etter den gode Gud er det Jorden' (elsker vi jorden). Over skjoldet en gående gyllen løve på en naturfarget klippe. Den er fremstilt som en heraldisk britisk løve og symboliserer øyas tilknytning til Storbritannia.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg