Annette Sjursen

Faktaboks

Annette Sjursen
Født
28. april 1962
Død

Annette Sjursen er en norsk filmregissør og forfatter, tidligere film- og litteraturkritiker og journalist i VG, Dagbladet og NRK Dagsrevyen, samt tidligere informasjonssjef ved Festspillene i Bergen.

I 2004 debuterte hun med filmen Min misunnelige frisør etter en novelle av Lars Saabye Christensen. Sjursen skrev selv manus til filmen, i samarbeid med Saabye Christensen, og hun mottok en jurypris under filmfestivalen Mannheim-Heidelberg International Filmfestival for sin regi. Bjørn Sundquist, i tittelrollen, mottok dessuten prisen for beste skuespiller under Rouen Nordic Film Festival i 2005.

Pax (2011) var en dramafilm om et fly nær styrt, etter en idé og et originalmanus av Sjursen selv, med Saabye Christensen som medforfatter. Alene skrev hun en roman med samme tema (utgitt i 2009, altså før innspillingen)

Annette Sjursen har regissert kortfilmene Gjenkjennelse, Tid og Dublin i regn. Sistnevnte, fra 2001, ble vist på festivaler blant annet i Los Angeles, New York, Rouen, Vermont, Torino og Lübeck.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg