Anne Frank

KF-arkiv. fri

Anne Frank, nederlandsk jente av tysk-jødisk ætt som etterlot seg en dagbok fra sin tid i dekning under den annen verdenskrig (14. juni 1942 – 1. august 1944), Het achterhuis (1947, norsk overs. Anne Franks dagbok, 1952; ny og uforkortet overs. 1995). Umiddelbart etter familiens arrestasjon fant naboene Annes etterlatte papirer, bl.a. dagboken som senere gjorde henne berømt, og som er oversatt til en rekke språk. Som vitnesbyrd om en ung pikes sjeleliv under daglig trussel om døden er den et enestående menneskelig dokument. Dagboken er dramatisert av Frances Goodrich og Albert Hackett og filmatisert. Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen i mars 1945. Familiens skjulested i Amsterdam er nå museum.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

28. november 2010 skrev Lars Rikard Rådstoga

Jeg lurer på hvor mange språk boka er oversatt til, vi har om andre verdenskrig på skolen og i samfunnsfag boka mi står det at den er oversatt til 55 språk.
men jeg lurer på om dette er riktig.

5. oktober 2016 skrev Pia Lunde

Jeg har lest dagboka, her står det ikke noe om skolen hun gikk på og hvem hun gikk i dekning med. Det var 8 personer til sammen.

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.