ørehund

Ørehunden har veldig store ører i forhold til kroppen. Den har mange små tenner, noe som er en tilpasning til å spise insekter.
Av .

Artikkelstart

Ørehund er en rovdyrart i hundefamilien. Skulderhøyden er 30-40 cm og den veier 3-5,5 kg. Hunnene er større enn hannene. Arten har meget store ører som er hvite inni og sorte utenpå. Pelsen er gråbrun på kroppen og sort på nedre del av bena. Den har også en sort ansiktsmaske (som vaskebjørnen). Tennene er mye mindre og flere enn hos andre rever. Antallet varierer mellom 46 og 50.

Faktaboks

Også kjent som

Otocyon megalotis, ørerev, bat-eared fox

Ørehunden er hovedsaklig insektetende og foretrekker termitter, men hvis disse ikke er tilgjengelige kan den spise både andre insekter, skorpioner, egg, gnagere og frukt. Den lever i familiegrupper på 2-12 individer. Ørehunden finnes på åpne gressletter og to underarter er utbredt i henholdsvis østlige- og sørlige Afrika.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg