Heitevegg er en type dessert bestående av hveteboller som serveres med en varm melkeblanding over. Retten forbindes spesielt med fastelavn og Bergen.
Det er beskrevet både enkle og mer avanserte varianter av heitevegg, men felles for alle er at en blanding av melk og/eller fløte, sukker, smør og eventuelt kanel eller kardemomme kokes opp og helles over bollene i en dyp tallerken.
En mer avansert variant fylles før den varme melkeblandingen helles over. Fyllet kan lages av innmaten i bollens øvre del, blandet med fløte, smør, eggeplomme, mandelmasse og revet skall av sitron. Fyllet skal ikke være tyntflytende. Den hule, øvre delen av bollen settes på plass igjen over fyllet. Bollene glasseres med pisket eggehvite og melis og tørkes i steikeovnen. Bollene serveres varme sammen med med kokt fløtemelk, sukker og smeltet smør.
Kommentarer (2)
skrev Rino Flemming Landsjø
svarte Erik Bolstad
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.