Pungpadde, amfibieart i familien australtannpadder. En av verdens minste padder, bare ca. 2–3 cm lang. Lever i fjellområder i det sentrale, østlige Australia. Trenger ikke vann til reproduksjonen. Eggene legges på bakken, og rumpetrollene kravler oppover hannens ben til rugelommer på hver side av kroppen, hvor de utvikler seg til småpadder i løpet av vel en uke.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.