Pungmeis, fugleart i pungmeisfamilien. På størrelse med blåmeis, 11 cm. Har en karakteristisk ansiktsmaske, svart hos hannen, noe mindre og lysere hos hunnen. Forekommer hovedsakelig i fuktige områder langs sjøer, elver og i deltaområder. Reiret, som er kunstferdig sammenvevd og pungformet, plasseres i trær, ofte over vann. Begge kjønn kan ha flere maker i samme hekkesesong. Hekker lokalt i deler av Mellom- og Sør-Europa og er videre utbredt gjennom Asia til Kina. Den er nylig innvandret til Skandinavia og ble første gang påtruffet i Norge ved Fredrikstad og i Rogaland i 1989. Første vellykkede hekking ble registrert i Rogaland i 1990. Senere er også hekkefunn gjort i Vest-Agder. Trekkfugl. Skandinaviske hekkefugler overvintrer trolig hovedsakelig i Sørvest-Europa.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.