Panch phoran er en krydderblanding fra Bengal-distriktet i India.

Faktaboks

Etymologi

fra bengali, betyr fem krydder

Også kjent som

panch phoron, panch puran, panchpuran, punch puram, punchpuram, bengali five-spice

Den inneholder bukkehornkløver, svartfrø, radhuni, fennikel (frø) og spisskummen. Noen ganger brukes selleri (frø) i stedet for fennikelfrø, sennepsfrø (svarte) i stedet for radhuni og svartfrø i stedet for spisskummen. Som i alle krydderblandinger kan ingrediensene variere.

Vanligvis ristes blandingen i olje før hovedingrediensene tilsettes. Den brukes først og fremst til grønnsaker, linser og poteter, men også i fiskeretter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg