Negroni
Negroni
Av /Shutterstock.
Negroni
Negroni har blitt et symbol for den fornyede interessen for cocktailer.
Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Negroni er en italiensk drink som består av like deler gin, rød vermut og Campari. Den har røtter fra Firenze i mellomkrigstiden og har blitt svært populær etter årtusenskiftet.

International Bartenders Association bruker denne oppskriften: 3 cl gin, 3 cl rød vermut, 3 cl Campari, servert med isbiter og en skive appelsin.

Etter at cocktailer fikk sin renessanse, har Negroni gått fra å være relativt ukjent til å bli en av verdens mest anerkjente drinker.

Historien

Den første registrerte oppskriften på Negroni finner man i den kubanske oppskriftsboken Floridita fra 1939. Denne oppskriften inneholder mye vermut og lite Campari, og er svært annerledes enn dagens versjon, som dukket opp først i 1947.

Men man er stort sett enig i at opprinnelsen er italiensk. Historien forteller at drinken er fra 1919, oppkalt etter en italiensk greve, Camillo Negroni, som var stamgjest i en bar i Firenze. Greven bestilte alltid drinken Americano, men spurte om å erstatte sodaen med gin. Dette gjentok seg så mange ganger at denne varianten av Americano til slutt fikk navnet Negroni.

Det er en god historie, men er gjenstand for store diskusjoner. Det er tvilsomt om Camillo Negroni i det hele tatt har eksistert. Enkelte mener drinken er oppkalt etter en annen greve, Pascal Olivier Count de Negroni, som absolutt har eksistert, og som var fransk general på 1800-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg