Kickboksing, kampidrett hvor det er tillatt både å slå (med boksehansker) og sparke mot overkroppen. Man konkurrerer i fullkontakt, lettkontakt eller semikontakt. De to første formene er kamp over flere runder i en ring som i boksing, seier på poeng eller ved å slå ut motstanderen. Semikontakt er kamp på en matte som i karate, treffene markeres kun lett, og for hvert poenggivende treff stoppes kampen og starter igjen fra midten av matten. Kata er individuell utførelse av teknikker mot en tenkt motstander. I kickboksing er det beltegradering og vektklasser, som i budo.

Norges Kickboxingforbund ble stiftet 1984, prøvemedlem i Norges idrettsforbund (NIF) fra 1994, særforbund fra 1996. Forbundet arrangerer NM fra 1985 og har ca. 5500 medlemmer (per 2004). Det er tilsluttet World Association of Kickboxing Organizations (WAKO), som også organiserer profesjonell kickboksing og Thai-boksing (muay thai), en lignende, men mer brutal og farlig idrett. WAKO arrangerer årlige amatørmesterskap, vekselvis EM og VM. Norske utøvere har vunnet mange medaljer i internasjonale mesterskap.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

13. mars 2017 skrev jon petter wettre

Hva er forskjellen på fullkontakt og lettkontakt, hvis begge har til hensikt å slå ut motstanderen? Og hva e r forskjellen på semikontakt og lettkontakt? Konkurrerer er utøver i alle eller bare én av disiplinene? De kongepokalvinnerne som er listet opp, har de konkurrert i én , to eller alle tre variantene?

Mvh Jon Wettre

13. mars 2017 skrev jon petter wettre

Ytterligere spørsmål til artikkelen om kickboksing:

Er slag mot hodet tillatt, som i boksing?
KATA er forklart, men ikke introdusert, således blir det vanskelig å forstå om dett er en del av kickboksing, eller noe helt annet

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.