Highball er en kategori drinker som består av kun to ingredienser, brennevin og blandevann. Begrepet ble vanlig rundt 1890, og viser til at drinken serveres i et høyt glass.
Faktaboks
- Uttale
- hˈaibål
En highball serveres som regel med isbiter. Brennevinet er som regel whisky, gin, vodka, rom eller konjakk, mens blandevannet er soda, tonic, ingefærøl, brus, mineralvann eller fruktjuice. Den klassiske highball er whisky med soda. Begrepet highball brukes også om selve glasset.
Dette er en av de enkleste drinker å lage, samtidig som det er en av de mest utfordrende. Med bare to ingredienser blir det veldig synlig hvis brennevinet eller blandevannet er av dårlig kvalitet.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.