dvergfalk

Dvergfalk. Hann. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Dvergfalk av /NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse

Dvergfalk, fugleart i falkefamilien, også kalt steinfalk. Den minste av våre falker, ca. 27–31 cm lang (hunnen størst). Hannen på oversiden blågrå med svarte lengdestreker, undersiden rustgul med brune lengdeflekker. Hunnen med brun overside. Dvergfalken har størst hekkeutbredelse av alle falker i Norge. Den hekker til dels nokså vanlig i skoggrensen mot fjellet over hele landet, men også langs kysten fra Rogaland og nordover. Bestanden er trolig minkende, og den er anslått til 2000–6000 par. Hekker oftest i trær, i blant i gamle kråkereir. Kan også ha reir på fjellhyller og på bakken. Lever mest av trost og andre småfugler. Overveiende trekkfugl som overvintrer fra Mellom-Europa til middelhavslandene.

Faktaboks

Også kjent som
Falco columbarius

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg