diskrimineringsloven om etnisitet

Artikkelstart

Diskrimineringsloven om etnisitet er en tidligere lov om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn. Loven ble opphevet 1. januar 2018 og erstattet av likestillings- og diskrimineringsloven, som også gir regler om diskriminering knyttet til andre diskrimineringsgrunnlag.

Faktaboks

Også kjent som

Lov av 21. juni 2013 nr. 60 om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn.

Diskrimineringsloven om etnisitet av 2013 erstattet den tidligere diskrimineringsloven av 6. mars 2005. Formålet med loven var å fremme likestilling uavhengig av etnisitet, religion og livssyn. Loven forbød diskriminering og stilte krav om aktivt arbeid for likestilling. Den ga også regler om håndheving av loven, og om rettslige reaksjoner dersom loven ble brutt.

Da diskrimineringsloven om etnisitet av 2013 erstattet loven fra 2005, var det i liten grad meningen å endre rettstilstanden. Endringene var hovedsakelig av redaksjonell art, og knyttet til arbeidet for å sikre et mer enhetlig vern mot diskriminering i norsk rett. Samtidig ble det vedtatt en ny diskrimineringslov om seksuell orientering, samt nye versjoner av likestillingsloven og diskriminerings- og tilgjengelighetsloven. Disse var i hovedsak bygget opp på samme måte.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg