Diskrimineringsloven om etnisitet var en lov om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn. Loven ble opphevet 1. januar 2018 og erstattet av likestillings- og diskrimineringsloven, som også gir regler om diskriminering knyttet til andre diskrimineringsgrunnlag.

Faktaboks

Fullt navn
lov om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn
Kortnavn
diskrimineringsloven om etnisitet
Vedtatt
21.06.2013
Lovdata-ID
NLO/lov/2013-06-21-60

Diskrimineringsloven om etnisitet av 2013 erstattet den tidligere diskrimineringsloven av 6. mars 2005. Formålet med loven var å fremme likestilling uavhengig av etnisitet, religion og livssyn. Loven forbød diskriminering og stilte krav om aktivt arbeid for likestilling. Den ga også regler om håndheving av loven, og om rettslige reaksjoner dersom loven ble brutt.

Da diskrimineringsloven om etnisitet av 2013 erstattet loven fra 2005, var det i liten grad meningen å endre rettstilstanden. Endringene var hovedsakelig av redaksjonell art, og knyttet til arbeidet for å sikre et mer enhetlig vern mot diskriminering i norsk rett. Samtidig ble det vedtatt en ny diskrimineringslov om seksuell orientering, samt nye versjoner av likestillingsloven og diskriminerings- og tilgjengelighetsloven. Disse var i hovedsak bygget opp på samme måte.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg