diskriminerings- og tilgjengelighetsloven

Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven er en tidligere lov med formål å fremme likestilling uavhengig av funksjonsevne. Loven ble opphevet 1. januar 2018 og er erstattet av likestillings- og diskrimineringsloven, som også gir regler om diskriminering knyttet til andre diskrimineringsgrunnlag.

Faktaboks

Også kjent som

Lov av 21. juni 2013 nr. 61 om forbud mot diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne.

Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven av 2013 erstattet den tidligere loven av 20. juni 2008 med samme navn. Loven forbød diskriminering på grunn av nedsatt funksjonsevne og stilte krav om universell utforming, individuell tilrettelegging, og aktivt arbeid for likestilling. Den ga også regler om håndheving av loven, og om rettslige reaksjoner dersom loven ble brutt.

Da diskriminerings- og tilgjengelighetsloven av 2013 erstattet loven fra 2008, var det i liten grad meningen å endre rettstilstanden. Endringene var hovedsakelig av redaksjonell art, og knyttet til arbeidet for å sikre et mer enhetlig vern mot diskriminering i norsk rett. Samtidig ble det vedtatt en ny diskrimineringslov om seksuell orientering, samt nye versjoner av likestillingsloven og diskrimineringsloven om etnisitet. Disse var i hovedsak bygget opp på samme måte.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg