brunhodespurv

Hann av brunhodespurv i Kasakhstan

brunhodespurv
Av /Shutterstock.
Brunhodespurv, hunn, Dombivli, Thane, Maharashtra, India
Av .
Lisens: CC BY-SA 4.0

Brunhodespurv er en fugleart i buskspurvfamilien. Den er med sine 15–16,5 centimeter omtrent på størrelse med gulspurv. Hannen har rødbrunt hode og strupe, mens underside og overgump er farget gul. Hunnen har mye gråbrunt i fjærdrakten, med antydning til lysegult på undersiden.

Faktaboks

også kjent som:

Emberiza bruniceps

Engelsk: Red-headed bunting

Utbredelse

Brunhodespurven hekker i steppeområder med spredt buskvegetasjon, men også i halvørkenområder. Den forekommer i Sentral-Asia og overvintrer i India. Den er til og med 2018 observert 15 ganger i Norge, men de fleste funn gjelder trolig rømte burfugler.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg