Faktaboks

Offisielt navn
DISCOVERY NETWORKS NORWAY AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Tine Fornell
Styreleder
Christina Khawaja

Warner Bros. Discovery er et amerikansk mediekonsern som ble etablert i 2022, etter en sammenslåing av Discovery Communications og Warner Media. Største eier er AT&T med 71 prosent av aksjene. Selskapets norske avdeling heter Warner Bros. Discovery Norway. Den bygger i hovedsak videre på forløperen Discovery Networks Norge som opererte i Norge siden 2013. Det er Norges tredje største TV-kanalfamilie, etter NRK og TV2.

TV Norge er den norske avdelingens hovedkanal. Den er derfor forpliktet til å følge norsk kringkastingslov. Sidekanalene MAX, VOX, FEM og Discovery Channel sendte inntil 2019 fra Storbritannia og var underlagt britiske regler, men har på grunn av Brexit senere sendt fra Tyskland. Eurosport og Eurosport 2 sender fra Frankrike og er forpliktet av franske regler. Alle disse kanalene har sendinger rettet mot norsk publikum. Ingen av dem har allmenkringkastingsforpliktelser. Selskapet tilbyr også strømmetjenestene discovery+ og HBO Max. Disse blir slått sammen i 2023.

Mediekonsernet satser sterkt på sport og annen underholdning. Discovery Networks Norge kjøpte i 2016 rettighetene til å sende fra fotballkampene i Eliteserien/Tippeligaen i perioden 2017-2022 for 2,4 milliarder kroner. Discovery Communications kjøpte dessuten OL-rettighetene fra 2018 til 2024.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
60.200 Fjernsynskringkasting

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg