Trine Amalie Wiggen, norsk skuespiller, utdannet ved Ballettakademiet i Göteborg (1989) og Statens Teaterhøgskole (1994). Wiggen har også teatervitenskap grunnfag.

Trine Wiggen ble nominert til Heddaprisen 2006 for sin tolkning av Una i Blackbird, i klassen for beste kvinnelige hovedrolle, og mottok Morgenbladets alternative Gablerpris samme år. I 2010 vant hun Heddaprisen i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle for tittelrollen i Valerie Solanas skal bli president i Amerika av Sara Stridsberg på Teatret på Torshov, Nationaltheatret. Forestillingen var regissert av Kjersti Horn.

Sammen med Anne Regine Klovholt etablerte Wiggen teaterkompaniet !bang produksjoner i 1997.

Trine Wiggen har arbeidet for Den Nationale Scene og Oslo Nye Teater, og i 1998 kom hun til Nationaltheatret. Der har hun blant mange andre roller tolket Fanny Wilton i Sebastian Hartmanns oppsetning av John Gabriel Borkman (2004) og Barbro i hans Markens Grøde (2007), rollen som Søster i Arne Lygres Mann uten hensikt (2005), i regi av Alexander Mørk-Eidem, Thea Elvsted i Eirik Stubøs regi av Hedda Gabler (2006) og Olga i Hanne Tømtas regi av Tre søstre (2014).

Hun spilte tittelrollen i Jon Fosses gjendiktning av Racines Fedra på svenske Riksteatern i 2005, også den regissert av Eirik Stubø.

Hun oversatte og regisserte Sam Shepherds Fool for love for Nationaltheatret, med premiere i 2011. Samme år spilte hun rollen som Emilia i Othello.

Hun har også spilt i en rekke filmer, blant dem En folkefiende, Varg Veum - Bitre Blomster, Vinterkyss og Mannen som elsket Yngve.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.