Statholdergaarden er en gourmetrestaurant i Oslo med en stjerne i restaurantguiden Guide Michelin. Restauranten drives av Bent Stiansen som i 1993 var den første nordiske vinneren den det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or.

Bent Stiansen og hans kone Annette overtok i 1994 driften av bygården og drev gourmetrestauranten Statholdergaarden, og den mindre formelle Statholderens mat og vinkjeller, sammen frem til hennes død i 2010. Kjøkkenet er inspirert av klassisk europeisk kokekunst i kombinasjon med norske råvarer som gjenspeiler årstidene. Restauranten serverer, i tillegg til en à la carte meny, en 6-retters meny bestående av tre forretter, hovedrett, ost og dessert. Statholdergaarden har siden 1998 hatt en stjerne i restaurantguiden Guide Michelin.

Bygården Statholdergaarden ble reist i 1640 i området Kvadraturen i sentrum av Oslo, og har huset ulike embeter og bemidlede familier. Siden 1914 har bygget vært brukt til restaurantkonsepter, og det ble allerede i 1927 fredet av byantikvaren i Oslo. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.