Statholdergaarden

Statholdergaarden er en gourmetrestaurant i Oslo med en stjerne i restaurantguiden Guide Michelin. Restauranten drives av Bent Stiansen som i 1993 var den første nordiske vinneren den det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or.

Bent Stiansen og hans kone Annette overtok i 1994 driften av bygården og drev gourmetrestauranten Statholdergaarden, og den mindre formelle Statholderens mat og vinkjeller, sammen frem til hennes død i 2010. Kjøkkenet er inspirert av klassisk europeisk kokekunst i kombinasjon med norske råvarer som gjenspeiler årstidene. Restauranten serverer, i tillegg til en à la carte meny, en 6-retters meny bestående av tre forretter, hovedrett, ost og dessert. Statholdergaarden har siden 1998 hatt en stjerne i restaurantguiden Guide Michelin.

Bygården Statholdergaarden ble reist i 1640 i området Kvadraturen i sentrum av Oslo, og har huset ulike embeter og bemidlede familier. Siden 1914 har bygget vært brukt til restaurantkonsepter, og det ble allerede i 1927 fredet av byantikvaren i Oslo.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg