Bent Stiansen

Faktaboks

Bent Stiansen
Født
18. juni 1963, Arendal

Bent Stiansen er en norsk kokk og driver gourmetrestauranten Statholdergaarden i Oslo. Han var i 1993 Norges representant i det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d`Or, hvor han som første nordmann tok gull.

Bent Stiansen var kokkelærling på Hotel Continental og tok senere over som kjøkkensjef ved Hotel Continentals gourmetrestaurant Annen Etage. Han har også erfaring fra Fem Stuer og studieopphold i Frankrike. I 1990 vant han norgesmesterskapet for kokker og ble Norges representant i Bocuse d`Or i 1993, hvor han vant gull. Bent Stiansen var også medlem på det norske kokkelandslaget fra 1986 til 1992, der han deltok i flere internasjonale konkurranser.

Sammen med sin kone, Annette Stiansen, tok han i 1994 over driften av bygården Statholdergaarden, som de drev sammen til hennes død i 2010. Bygården huser i tillegg til gourmetrestauranten også den mer uformelle restauranten Statholderns mat og vinkjeller. Statholdergaarden har siden 1998 hatt en stjerne i restaurantguiden Guide Michelin.

Bent Stiansen har alene og sammen med sin kone utgitt en rekke kokebøker. I 2009 vant han kategorien Verdens beste festbok for boken Stiansen inviterer til fest under Gourmand World Cookbook Award i Paris. Han deltok i 2012 i Tv2-programmet Kokkenes Kamp, og har tidligere hatt en rekke gjesteopptredener i NRK-programmene Fjernsynskjøkkenet med Ingrid Espelid Hovig og Kokkekamp.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg