Smalltown Supersound

Norsk, uavhengig plateselskap med base i Oslo som gir ut musikk innen sjangerne elektronika, rock, jazz og samtidsmusikk. Selskapets forløper ble dannet i Flekkefjord i 1993 av Joakim Haugland, da under navnet Rød Bil Distribusjon.

Fra midten av 1980-tallet var Haugland kjent som en ildsjel innen musikkmiljøet i Flekkefjord, med et særlig engasjement i Flekkefjord Rockeklubb og Fjellparkfestivalen. Da Haugland senere flyttet til Oslo og ble en del av miljøet rundt jazzklubben Blå, var dette med på å sette sitt preg på selskapet.

Smalltown Supersound er i dag et internasjonalt anerkjent selskap, spesielt kjent for en innovativ drift hvor målet er å finne og videreutvikle nye artister som holder høy kunstnerisk kvalitet. I starten hadde selskapet et utelukkende fokus på norske band og musikere, men med årene har katalogen også inkludert en rekke utgivelser med internasjonale band.

På listen over utgivelser utgitt på Smalltown Supersound finnes navn som Jaga Jazzist, Sonic Youth, Kim Hiorthøy, 120 Days, Neneh Cherry, Jim O’Rourke, Mental Overdrive, Bjørn Torske og Monopot.

Underselskapet Smalltown Superjazzz ble etablert i 2004 ut fra et ønske om å utgi frijazz og eksperimentell jazz som lå på siden av selskapets overordnede profil. Smalltown-paraplyen dekker også distribusjonsselskapet Smalltown Supermusic.

Joakim Haugland ble i 2002 kåret til årets by:Larmer under by:Larm-festivalen i Kristiansand, en bransjepris han fikk for sin innsats for norsk musikk. Fem år senere ble han hedret med Bjellesauprisen. Prisen tildeles av FONO, Foreningen Norske Plateselskaper, og gis til personer eller institusjoner som, ved å vise vei og være en Bjellesau, har gjort en særskilt innsats for norsk musikk.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg